Fasadni materijali

Saznajte sve što Vas zanima vezano uz fasadne materijale, fasadni materijali za kompletnu izgradu fasade, Nađite dobaljača gdje kupiti fasadni materijali i zatražite ponudu

Već smo toliko puta čuli onu izreku kako odijelo čini čovjeka, pa onda bismo mogli reći i kako „fasada čini kuću“. Ona je tako reći „vizitka“ jednog doma. Fasada objektu daje lice.

Odlučuje o tome hoće li taj objekt izgledati ozbiljno ili ugodno opušteno, hoće li objekt izgledati otmjeno i nekako uzvišeno ili će više isticati vlastitu individualnost. No fasada je izrazito bitna za očuvanje postojanosti i izdržljivosti zidova određenog objekta.

Odluka kakvu ćemo fasadu imati na objektu ujedno je uvelike i odluka kakve ćemo buduće troškove imati koji se tiču održavanja i funkcioniranja objekta. Stoga je potrebno obratiti veliku pozornost na izbor materijala i vrstu fasade.

Nažalost nemamo uvijek i svugdje potpuni izbor kad su u pitanju materijali za fasadu. Mnoge regije kako u cijelom svijetu tako i danas u Hrvatskoj posjeduju određeni stil i vrstu fasada na koje je potrebno obratiti pozornost.

Dok se vlasnicima privatnih kuća i objekata često prepušta odluka o vrsti i boji fasade – možemo se na kraju i sami uvjeriti u njihovu šarolikost – dotle su stambene zgrade u novogradnji nerijetko ograničene u tom izboru.

Obnovi-fasadu-logo

 

 

 

Izvor: http://www.gradimo.hr/fasadni-materijali